Ukrainas algas erakorraliste presidendivalimiste kampaania

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina ülemraada tagandas senise riigipea 22. veebruaril.
Ukraina ülemraada tagandas senise riigipea 22. veebruaril. Foto: SCANPIX

Ukrainas algas presidendivalimiste kampaania, millele pannakse punkt 25. mail aset leidvate erakorraliste valimistega.

Keskvalimiskomisjon ei pidanud seda eraldi välja kuulutama, kuna ülemraada oli 22. veebruaril pannud erakorraliste valimiste kuupäeva juba paika.

Kandidaate saab esitada tänasest ja seda võivad teha nii parteid kui ka eraisikud. Registreerimiseks tuleb maksta 2,5 miljonit grivnat ehk 201 450 eurot.

Viimane päev kandidaadi dokumentide esitamiseks keskvalimiskomisjonile on 4. aprill.

Ukraina ülemraada tagandas senise presidendi Viktor Janukovõtši 22. veebruaril ja kuulutas ta tagaotsitavaks. Tema täpne asukoht pole tänaseni teada, kuid arvatavasti viibib ta Ukrainas.

Praeguste oletuste järgi võivad riigipeaks pürgida näiteks UDARi juht Vitali Klitško, Kanal 5 ja euromaidani üks aktiviste Petro Porošenko, Batkivštšina parlamendifraktsiooni juht Arseni Jatsenjuk, erakonna Svoboda liider Oleh Tjahnõbok.

Võimalike kandideerijate seas mainitakse ka äsja vanglast vabanenud endist peaministrit Julia Tõmošenkot, kes on Üleukrainalise Ühenduse Isamaa (Batkivštšina) juht.

Ülemraada võttis eile vastu otsuse, eraldada erakorraliste valimiste läbiviimiseks riigieelarvest 1,965 miljardit grivnat ehk 158 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles