Paet: Ukrainas on kõige olulisem sügava usalduskriisi ületamine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukrainas visiidil viibiv välisminister Urmas Paet ütles kohtumisel Kiievis Maidani rahutustes esmaabi andmise eest vastutava vabatahtlike peaarsti Olga Bogomoletsiga, et Eesti tunnustab paljude inimeste ennastohverdavat tegutsemist Ukraina rahutuste ajal inimelude päästmisel ja vigastatute eest hoolitsemisel.

Paeti kinnitusel on Eesti valmis jätkama Ukraina ühiskonda ning õigusriiki arendavate tegevuste toetamisega, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Praegu on oluline vähendada pingeid tänavatel ja regioonides ning taastada ühiskonna usaldust riigivõimu suhtes,» ütles ta.

Eesti on välisminister Paeti sõnul otsustanud toetada 50 000 euroga tegevusi, mis abistavad Ukraina tänavarahutustes kannatada saanud inimesi. «Vaja on jätkuvalt arstiabi, psühholoogilist toetamist ning tuge hukkunute peredele,» lisas ta.

Eesti toetas tänavarahutustes kannatada saanud ukrainlastele arstiabi andmist ka veebruari alguses 50 000 euroga heategevusliku valitsusvälise sihtasutuse Rahvusvahelise Renessansi Fondi (International Renaissance Foundation) vahendusel.

Eesti välisminister asetas Kiievis ka pärja Ukraina rahutustes hukkunute  mälestuspaigale. «Kiievi kesklinn on täis lilli, küünlaid ja leinavaid inimesi. Sügav kaastunne kõigi konfliktis hukkunute lähedastele,» ütles Paet.

Paeti sõnul on kõige olulisem tegelike reformidega alustamine ning ühiskonna usalduse taastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles