Spiiker: Krimmi parlament Ukrainast lahkulöömist ei aruta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simferopolis valitsushoone ees toimusid ka täna kokkupõrked venemeelsete ja Krimmi tatarlaste vahel.
Simferopolis valitsushoone ees toimusid ka täna kokkupõrked venemeelsete ja Krimmi tatarlaste vahel. Foto: SCANPIX

Krimmi autonoomse vabariigi parlamendi spiiker Volodõmõr Konstantõnov lükkas ümber ajakirjanduses levivad teateid, mille kohaselt parlament kavatseb erakorralisel plenaaristungil võtta vastu radikaalseid otsuseid, mis võivad väidetavalt puudutada koguni Ukrainast lahkulöömist, teatas täna Krimmi ülemnõukogu pressiteenistus.


«Krimmi parlament ei tõstata Krimmi Ukraina koosseisust lahkumise küsimust. Tegemist on provokatsiooniga, mille eesmärgiks on diskrediteerida autonoomse vabariigi ülemnõukogu ning võtta sellelt legitiimsus,» teatas spiiker.

«Kahjuks on selle provokatsiooni organiseerijaks ja toetajaks Krimmi valitsuses Makijivka brigaad, mis on võimust kinnihoidmise nimel valmis tooma ohvriks poolsaare ühiskondliku ja poliitilise stabiilsuse. Nende jaoks on see võõras maa,» lisas Konstantõnov.

«Krimmi elanikud! Kaasmaalased! Krimm on meie ühine kodu! Kodurahu on meie endi kätes! Ärge alluge provokatsioonidele! Jääge selles olukorras rahulikuks ja käituge ettevaatlikult,» pöördus spiiker inimeste poole.

Krimmi autonoomse vabariigi ülemraada hoone ette Simferopolis kogunesid täna euromaidani poolehoidjad, Krimmi tatarlased ja Krimmi ning Venemaa ühinemist pooldavad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles