Krimmi rüseluste keskelt leiti eaka mehe surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simferopoli parlamendi ette kogunes täna hulgaliselt nii venemeelseid kui Ukraina uut vahevalitsust toetavaid meeleavaldajaid.
Simferopoli parlamendi ette kogunes täna hulgaliselt nii venemeelseid kui Ukraina uut vahevalitsust toetavaid meeleavaldajaid. Foto: SCANPIX

Krimmi poolsaarel Simferopolis, kus kestab endiselt Maidani toetajate ja venemeelsete vastasseis, leiti täna eaka mehe surnukeha.

Uudisteagentuuri AFP andmetel suri mees infarkti tagajärjel. BBC andmetel mees aga lihtsalt muljuti meeleavaldajate poolt surnuks.

Piirkonna tervishoiuministeerium teatas, et tõepoolest leiti eaka mehe surnukeha. «Leiti eaka mehe surnukeha, millel polnud ühtegi kehavigastustele viitavat märki,» seisis ministeeriumi avalduses, kus kinnitati, et esialgsetel andmetel oli surma põhjuseks südamerabandus.

Moslemitest Krimmi tatarlased toetavad Maidanit ning peagi ametisse määratavat Ukraina vahevalitsust, ent Krimmis leidub ka ohtralt venemeelseid elanikke, kes ei pea toimunud muutusi kuidagi rahva tahet esindavateks.

Tänaavaldas uuele Ukrainale Krimmi parlamendihoone juures toetust üle 10 000 krimmitatarlase. Ukraina lippudega tänavale tulnud meeleavaldajad hüüdsid «Ukraina ei ole Venemaa» ja «Allahu Akbar» («Jumal on suurim»). Neile astus vastu mõnevõrra väiksem venemeelsete demonstratsioon, mille osalejad nõudsid tugevamaid sidemeid Venemaaga ja lehvitasid Vene lippe.

Aktivistid ründasid üksteist pipragaasi ja kumminuiadega, samal ajal kui miilits nägi vaeva, et vastasleere lahus hoida, teatas sündmuskohalt AFP ajakirjanik.

Mitu kergemate vigastustega meeleavaldajat sai esmaabi kohapeal viibinud kiirabibrigaadidelt.

Õhtupoolikuks oli suurem osa krimmitatarlastest sündmuskohalt lahkunud, kuid mitusada venemeelset jätkasid oma meeleavaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles