Ukraina nõuab Janukovõtšile rahvusvahelist vahistamiskäsku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaprokuröri kohusetäitja Oleh Mahnõtski.
Ukraina peaprokuröri kohusetäitja Oleh Mahnõtski. Foto: SCANPIX

Ukraina peaprokuröri kohusetäitja Oleh Mahnõtski teatas täna, et Kiiev taotleb tagandatud presidendi Viktor Janukovõtši suhtes rahvusvahelise vahistamiskäsu väljastamist.


Tagandatud president Janukovõtš kuulutati esmaspäeval tagaotsitavaks seoses tsiviilisikute massimõrvaga. Rahvusvaheliselt asutakse taga otsima ka endist siseministrit Vitali Zahhartšenkot, ütles Mahnõtski Kiievis ajakirjanikele.

Esialgu pole selge, kas võimud on Interpolile juba ametliku taotluse esitanud.

Peaprokuröri asetäitja Mõkola Golomtša kinnitas, et teadaolevalt viibib Janukovõtš endiselt Ukrainas, ent ei täpsustanud tema asukohta.

Ukraina siseministri kohusetäitja Arsen Avakov ütles täna varem, et üks põhjusi, miks Krimmis Janukovõtši otsimiseks suuri jõupingutusi ei teha, on soov vältida relvastatud kokkupõrkeid. Avakovi kinnitusel leidis ta koos Ukraina julgeolekuteenistuse kuraatori Valentin Nalõvaitšenkoga, et Janukovõtši otsima asumine oleks võinud tuua kaasa relvastatud konflikti puhkemise ohu Krimmi poolsaarel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles