Šoigu: Venemaa kavandab sõjalise kohaloleku suurendamist maailmas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši olümpiamängudel esines teiste seas Vene sõjaväe trummiorkester.
Sotši olümpiamängudel esines teiste seas Vene sõjaväe trummiorkester. Foto: SCANPIX

Kaitseministeerium kavandab Venemaa sõjalise kohaoleku suurendamist mitmes otsustava tähtsusega maailma piirkonnas, ütles täna kaitseminister Sergei Šoigu.


«Kavandame oma kohalolekut laiendada. Hetkel käib töö Seišelli saarte, Singapuri, Nicaragua ja Venezuelaga,» sõnas Šoigu ajakirjanikele. «Kavandame selleks aastaks täiendavaid kõnelusi.»

Kaitseministri sõnul on protsessi üks eesmärk Vene strateegilise lennuväe lendude toetamine. «Meil on vaja baase tankimiseks ekvaatori piirkonnas ja mujal. Peame läbirääkimisi ja oleme lähedal tulemustele,» lisas ta.

Šoigu meenutas ajakirjanikele, et rühm Vene lennukeid asus 2013. aastal täitma lahingülesandeid Valgevenes. «Sel aastal paigutatakse sinna [lennuväe-]polk.»

Kaitseminister lausus, et Tadžikistanis asuva Vene sõjaväebaasi formaat muudetakse brigaadist diviisiks.

Šoigu meelest on Vene väekontingenti Kõrgõzstanis oluliselt tugevdatud, seda eelkõige lennuväe osas. «Oleme paigutanud sinna langevarjurid,» sõnas ta.

«Suur töö on pooleli Venemaa positsiooni kaitsmiseks raketikaitse küsimuses. Väljendasime hiljuti suhtumist Euroopa tavarelvastusleppesse ja lubasime selle teema juurde tagasi tulla,» ütles kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles