Peaministriks kinnitatud Jatsenjuk: ees ootavad ebapopulaarsed otsused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk (vasakul) ja Vitali Klitsko (paremal) vestlevad Ukraina parlamendis.
Arseni Jatsenjuk (vasakul) ja Vitali Klitsko (paremal) vestlevad Ukraina parlamendis. Foto: SCANPIX

Ukraina parlament kinnitas täna vahevalitsuse peaministri ametisse Euroopa-meelse Arseni Jatsenjuki, kes teatas, et riigi raske majandusliku olukorra tõttu ootavad ees mitmed ebapopulaarsed otsused.


Ametisse määramise järel teatas Jatsenjuk, et riigi finantsressursid on otsakorral ning ta ei saa lubada olukorra paranemist. Samuti rääkis ta, et tagandatud presidendi Viktor Janukovõtši võetud 37 miljardi dollari suurune laenusumma on praegustel andmetel kadunud. Värske peaminister kinnitas BBC Ukraina andmetel, et uus valitsus peab ilmselt riigi majanduse päästmiseks vastu võtma mitmeid ebapopulaarseid otsuseid.

Äsja vangist vabanenud endise peaministri Julia Tõmošenko erakonnakaaslane Jatsenjuk on viimase kolme kuu rahutuste keskel olnud üks prominentsematest opositsioonijuhtidest.

Presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnovi teatel hääletasid parlamendis Jatsenjuki poolt 317 saadikut kohal olnud 417st. Ühtlasi kinnitas parlament ametisse ka kõik vahevalitsuse ministrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles