Venemaa peaminister Dmitri Medvedev tehti Facebookis maatasa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri  Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev edastas eile Facebookis oma nägemuse Ukrainas Krimmis toimuva kohta ning sai kohese vastulöögi.

Ühe tunniga sai Medvedev 3000 kommentaari, mis olid äärmisel otsekohesed ja Venemaa Ukraina-poliitika suhtes kritiseerivad.

Paljudes kommentaarides saadeti Medvedev üsna ebatsensuursete sõnadega «põrgusse».

Kommenteerijate seas oli ka palju Ukrainas elavaid venelasi, kes teatasid, et «nad ei vaja Venemaa kaitset ning venelastel tuleks Ukraina rahule jätta».

Enamik kommenteerijaid kirjutas oma nime all, mis näitas, et nad ei kartnud oma arvamust avaldada. Nende seas oli nii venelasi, ukrainlasi kui ka Ukrainas elavaid venelasi.

Kommentaatorite arvates algas Ukraina vastase agressiooniga Medvedevi ja Venemaa presidendi Vladimir Putini poliitilise karjääri allakäik.

«Järgmine Maidan on Punasel väljakul,» kirjutati.

Samuti küsiti Medvedevilt irvitades, et kas ta üldse on saanud Putinilt loa Facebookis kirjutada. Putinit nimetati samas skisofreenikuks ning Medvedevit «pahaks poisiks», kes peaks karistada saama.

Medvedevi vastased kommentaarid said alguse sellest, kui Venemaa peaminister kirjutas, et ta kahtleb Ukraina uue võimu legitiimsuses.

Samas ta tunnistas, et Ukraina senisel presidendil Viktor Janukovõtšil ei ole enam tegelikku võimu.

«Janukovõtšil ei ole enam võimu ega autoriteeti, kuid see ei muuda olematuks fakti, et ta ikka on Ukraina tegelik juht. Kui ta on Ukraina olukorras süüdi, siis peaks nüüdsed võimud ta võimult tagandama seaduslike meetoditega ning kohtu alla andma,» selgitas Medvedev.

Selle kohta kommenteeriti, et kuna Janukovõtš on Venemaa käsilane, siis ei saanud Ukraina poliitika ja majandus normaalselt areneda.

«Janukovõtš on süüdi, et Ukraina on korrumpeerunud riik. Kui Venemaa annab ta välja, siis läheb ta ka kohtu alla,» kommenteeriti.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles