USA välisminister sõitis Kiievisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry süütamas Kiievis küünalt kokkupõrgetes hukkunud inimeste mälestuseks.
John Kerry süütamas Kiievis küünalt kokkupõrgetes hukkunud inimeste mälestuseks. Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry saabus täna Kiievisse kõnelustele Ukraina ajutise valitsusega.

Kiirvisiidi käigus peaks Kerry kohtuma Ukraina presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnovi ning uue peaministri Arseni Jatsenjukiga.

Kerryt saatvad ametnikud ütlesid, et Washington pakub Ukrainale miljard dollarit osana kavandatavast rahvusvahelisest laenupaketist.

Ühendriikide rahandusminister Jacob Lew teatas täna tehtud avalduses, et valitsus «teeb koostööd USA kongressi ja Ukraina valitsusega, et anda miljardi dollari ulatuses laenugarantiisid» ning laenuraha kasutatakse selleks, et «kaitsta kõige haavatavamaid Ukraina majapidamisi vajalike majanduslike muudatuste mõjude eest».

«Samal ajal tegutseb USA väga kiiresti selle nimel, et pakkuda tehnilist ekspertiisi, abistamaks Ukraina riigipanka ja rahandusministeeriumit nende kõige kiireloomulisemate probleemide lahendamisel,» ütles välisministrit saatev ametnik.

Paralleelselt kavandavad Ühendriigid ka sanktsioonide kehtestamist Venemaa vastu, teatasid Kerryt saatvad ametnikud.

«Ma usun, et sanktsioonide osas astutakse samme väga suure tõenäosusega juba hiljem sel nädalal ja sanktsioone on terve spekter,» sõnas anonüümseks jäänud USA ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles