McCain: Ukrainas toimuv on USA saamatu välispoliitika tulemus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste esindaja, senaator John McCain.
USA vabariiklaste esindaja, senaator John McCain. Foto: SCANPIX

NATO suurima liikme USA pinnal jätkub elav debatt, milline peaks olema vastus Venemaa agressioonile, vabariiklased kasutavad võimalust president Barack Obamale surve avaldamiseks, senaator John McCaini sõnul on Ukrainas toimuv USA saamatu välispoliitika tulemus.

«USA president usub, et külm sõda on läbi. Hästi, see ongi läbi, aga Putin ei usu, et külm sõda on läbi, vaadake Moldovat, Gruusia okupatsiooni, vaadake survet Balti riikidele,» rääkis McCain, kelle sõnul USA jõusse enam ei usuta, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Teisipäeval Kiievisse saabunud USA välisminister John Kerry ütles, et Venemaa on kõvasti pingutanud, et luua ettekääne Ukrainas edasi tungida.

«Ukraina valitsus on vaatamata invasioonile olnud vaoshoitud ja Venemaa valitsus on valinud esimese abinõuna agressiooni ja hirmutamise, see kontrast ei saaks olla selgem - kindlameelsed ukrainlased näitavad tugevust oma ühtsusega ja Venemaa valitsus, kel puuduvad põhjendused, varjab oma eesmärke valede, hirmutamise ja provokatsioonidega, ukrainlaste ja maailma silmis ei ole Venemaa tegevuses midagi tugevat,» märkis Kerry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles