Tuneesia tühistas 2011. aastast kehtinud eriolukorra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia president Moncef Marzouki.
Tuneesia president Moncef Marzouki. Foto: SCANPIX

Tuneesia presidendi kantselei teatas, et riigipea tühistas on eriolukorra, mis kehtis Araabia kevade vallandanud 2011. aasta ülestõusust saadik.

«President ja relvajõudude ülemjuhataja Moncef Marzouki andis välja määruse, mis tühistab eriolukorra kogu riigis alates kolmapäevast, 5. märtsist 2014,» seisab avalduses.

Pärast aastakümneid kestnud diktatuuri kukutamist 2011. aastal on Tuneesiat tabanud džihadistide süüks pandavate rünnakute laine.

Novembris pikendas Marzouki eriolukorda veel kaheksa kuu võrra ning see oleks pidanud esialgu lõppema juunis.

President kinnitas, et eriolukorra tühistamine ei tähenda julgeolekupingutuste vähendamist ning ei too kaasa muutusi riigis kehtivates seadustes ega käimasolevates sõjaväeoperatsioonides.

Möödunud aastal seati Tuneesia Alžeeria ja Liibüa piiri äärde jäävatel aladel sisse sõjaväe eritsoonid. Võimude sõnul tulevad aktiivsed relvastatud rühmitused just neist riikidest.

Suur osa Tuneesias viimastel aastatel aset leidnud vägivallast on pandud Ansar al-Sharia rühmituse süüks. Tegu on range fundamentalistliku islamiliikumisega, mis on väidetavalt seotud ka al-Qaedaga. Valitsuse sõnul on rühmitus süüdi ka kahe sekulaarse poliitiku tapmises möödunud aastal, mille järel puhkes riigis poliitiline kriis.

Rühmitus ei ole ei nende ega ühegi teise rünnaku eest kunagi vastutust võtnud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles