Lavrov: USA-l ei ole nimekirja sanktsioneeritavatest Vene ametnikest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry (vasakul) ja tema Vene ametivend Sergei Lavrov (paremal) kohtusid täna Roomas, et arutada Ukraina kriisi.
USA välisminister John Kerry (vasakul) ja tema Vene ametivend Sergei Lavrov (paremal) kohtusid täna Roomas, et arutada Ukraina kriisi. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles täna, et USA välisministri John Kerry sõnul ei ole Ühendriikidel reaalset nimekirja Vene ametnikest, kelle suhtes Ukraina kriisiga seoses sanktsioone kohaldada, ning et Washingtoni sellesisulised väljaütlemised kujutavad endast vaid ähvardusi.
 


«Ma olen juhtinud välisminister [Kerry] tähelepanu sellele, et pingeid õhutatakse aina edasi ja et nüüd on teatatud mingist salanimekirjast, millesse kuuluvaid Vene kodanikke USA-sse ei lubata. Ta kinnitas mulle, et niisuguseid nimekirju veel ei eksisteeri. On vaid korraldus, kuid see ei muuda olukorda, see on endiselt vaid ähvardus,» ütles Lavrov Kerryga kohtumise järel ajakirjanikele.

Lavrov nimetas ähvardusteks ka G8 ja NATO-Vene nõukogu tegevuse peatamist.

«Meil on neid struktuure vaja sama palju kui meie partneritel ja me ei vaja neid rohkem kui rahvusvaheline üldsus, mis on väga huvitatud Venemaa ja Lääne vahelisest normaalsest dialoogist ilma katseteta esitada ultimaatumeid või nõuda ühepoolselt meie seisukohtade muutmist [...],» sõnas välisminister.

«Muide, seda seisukohta jagab suur osa maailmast,» lisas ta.

Lavrov märkis ka, et ajakirjanduses leidub palju poolhüsteerilisi ja ühekülgseid hinnanguid.

«Ma taas kordasin John Kerryle, kes paistab mõistvat, et see ei aita tegelikult normaalsele töökorraldusele kaasa [...], et ultimaatumite ja sanktsioonidega ähvardamise tingimustes on võimatu siiralt tööd teha,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles