Ukraina suursaadik: esmakordselt 22 aasta jooksul tulevad normaalsed valimised

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivsky.
Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivsky. Foto: Toomas Huik

Ukrainal on esimest korda 22 iseseisvusaasta jooksul võimalik korraldada ausad presidendivalimised, kus Vladimir Putinil läheb raskeks venemeelset presidenti võimu juurde aidata, leiab Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivsky.

Kryzhanivsky rääkis ETV saates «Kahekõne», et tema arvamus langeb välisminister Urmas Paeti omaga kokku selles, et rahumeelsete inimeste tapmist Maidani varitsenud snaiperite poolt tuleb uurida, vahendas ERR Uudised.

«Rahvaülestõusu-aegseid juhtumeid tuleks uurida, see on uue riigivõimu huvides, tuleks hajutada kahtlused juhtumite puhul, mida hästi ei mõisteta, see on nii rahva kui ka valitsuse huvides, seda meie valitsus teebki,» lausus ta.

Kryzhanivsky märkis, et Ukraina tänane valitsus on legitiimne ning keegi teine maailmas peale Venemaa presidendi Vladimir Putini pole kahelnud Ukraina uue võimu legitiimsuses.

«Putinil läheb raskeks «oma» presidenti valida, aga Ukrainal on esimest korda 22 aasta jooksul normaalsed valimised,» ütles suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles