Bulgaaria meedia: 2012. aastal õhkis turismibussi liibanonlane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria siseministeeriumi edastatud foto, mis on tehtud 19. juulil 2012 pommiplahvatuses hävinud bussist Burgases.
Bulgaaria siseministeeriumi edastatud foto, mis on tehtud 19. juulil 2012 pommiplahvatuses hävinud bussist Burgases. Foto: SCANPIX

Bulgaaria ajakirjandus teatas täna, et 2012. aastal lennuväljal bussi õhkinud ja viis Iisraeli turisti tapnud mees on pärit Liibanonist.

Iisrael ja Bulgaaria on juba süüdistanud mõjuvõimsat Liibanoni šiiarühmitust Hizbollah'd seotuses rünnakuga Musta mere äärse Burgase linna lennuväljal. Tegemist on veriseima iisraellaste vastu suunatud rünnakuga välismaal pärast 2004. aastat.

Bulgaaria on varem teatavaks teinud kaks väidetavat kaasosalist -- kaks Hizbollah'ga seotud liibanonlast, kel on Kanada ja Austraalia passid. Meeste väljaandmistaotlusele ei ole Liibanon seni vastanud.

Peaprokuröri pressiesindaja Rumjana Arnaudova on keeldunud kommenteerimast ajalehe Pressa teadet, milles viidati Bulgaaria luureallikatele.

«Uurimine käib ning on väga intensiivne, kuid ma ei saa kommenteerida üksikasju, mis võiksid seda kahjustada,» ütles ta.

Pommipanija sai rünnakus surma, kuid on ebaselge, kas ta seda ka soovis.

Peaprokuör Sotir Tsatsarov naasis reedel neli päeva kestnud töövisiiditl Iisraeli, kus ta kohtus sealse justiitsministri Yehuda Weinsteini ja peaprokuröri Shai Nitzaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles