Austraalia saadab eestlase šokolaadi varastamise eest riigist välja

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalias ebaseaduslikult viibiv eestlane saadetakse tõenäoliselt riigist välja paari Snickersi varastamise ja liiklemiseks kõlbmatu autoga sõitmise eest.

21-aastane Markus astus pühapäeva hommikul Melbourne Magistrates’ Court’i nimelise kohtu ette ning ta antakse nüüd üle migratsiooniametnikele, vahendas Herald Sun.

Eestlane oli elanud Austraalias ebaseaduslikult alates möödunud aasta märtsist, mil tema viisa aegus.

Kohtus ütles Markus, kes oli alates 2011. aastast töötanud aeg-ajalt farmis abilisena, et ta andis end politseile üles, sest tal sai kõrini Melbourne’is ebaseaduslikult elamisest.

Eestlane tunnistas end süüdi 2012. aasta detsembris kaubanduskeskusest paari Snickersi varastamises. Kuu aega hiljem pidasid korrakaitsjad kinni juhtimiskeeluga Markuse, kes oli registreerimata ja liiklemiseks kõlbmatu auto roolis. Ta tunnistas end ka selles süüdi.

Markus ütles kohtus, et ta on väsinud Austraalias ebaseaduslikult elamisest ning tema ainsaks varaks on riided, mis tal seljas on.

Hoolimata mehe kehvast rahalisest seisust ning tõenäolisest väljasaatmisest, tunnistas kohus eestlase süüdi ning määras talle trahviks 750 austraalia dollarit (umbes 490 eurot). Lisaks määrati talle kahe-aastane juhtimiskeeld Austraalias.

Markusel on trahvi maksmiseks aega 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles