Euroopa andis Putinile mõni päev aega oma seisukohtade muutmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin jälgis eile Sotšis paraolümpiamänge.
Vene president Vladimir Putin jälgis eile Sotšis paraolümpiamänge. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit andis Vene presidendile Vladimir Putinile mõni päev aega oma seisukohtade korrigeerimiseks, muidu kehtestatakse Venemaale järjekordsed sanktsioonid.

Putin vestles eile telefonis Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Briti peaministri David Cameroniga. Varsti pärast seda sai teatavaks, et Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ei välista peatsete Vene-vastaste sanktsioonide elluviimist ja seda kiiremini kui oodati.

Putinile anti mõni päev aega, et näidata oma valmidust muuta seisukohti. Vastasel juhul astutakse Euroopa Liidu sanktsioonidega n-ö järgmisele tasemele, rääkis Saksa esidiplomaat eile telekanali ZDF saates «Berlin direkt».

Ta lisas, et täiendavad majanduslikud sanktsioonid Moskva suhtes võivad tekitada kahju mõlemale poolele.

Eelmisel neljapäeval jõustus Euroopa Liidu sanktsioonide esimene pakett, mis sisaldas viisarežiimi leevendamist puudutavate läbirääkimiste ja uute koostöölepete arutamise peatamist. Teine pakett tähendab sissesõidu piiramist Euroopa Liidu territooriumile nende inimeste jaoks, kes vastutavad Ukraina-kriisi eest. Ka toob see kaasa nende varade külmutamise ELis.

Kolmas pakett puudutab laiaulatuslikke majandussanktsioone.

Ameerika Ühendriigid on teatanud Vene-vastastest sanktsioonidest ja on hoiatanud, et need saavad järje.

Krimmi valitsus, mis soovib korraldada referendumi Ukrainast lahkulöömise ja Venemaaga ühinemise üle, on seaduslik jõud, ütles Vene president Vladimir Putin eile telefonivestluses Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Briti valitsusjuhi David Cameroniga.

«Krimmi legitiimne juhtkond astub samme, mis põhinevad rahvusvahelisel õigusel ning mille sihiks on tagada poolsaare elanike seaduslikud huvid,» sõnas Putin.

Merkel teatas aga, et 16. märtsiks planeeritud referendum pole legitiimne, on vastuolus Ukraina põhiseadusega ega vasta rahvusvahelise õiguse normidele, vahendas DW-World.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles