Svenska Dagbladet: stockholmlastel kulub 93 000 kanepisuitsu päevas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep saatis õpilase haiglasse.
Kanep saatis õpilase haiglasse. Foto: SCANPIX

Stockholmlased tõmbavad päevas 93 000 kanepisuitsu, Rootsi narkopolitsei andmetel pruugitakse seda kõigis ühiskonnakihtides, kuid eriti palju noorte seas.

Ajalehe Svenska Dagbladet uuring näitas, et tavapärasel kolmapäeval kulub pealinlastel 93 700 kanepisuitsu, mis tähendab 66 suitsu iga tuhande elaniku kohta. Niisugune näit tuli ilmsiks Stockholmi kanalisatsioonivee analüüsimisel.

«See ei tähenda, et kanepit pruugib seitse sajast stockholmlasest. Inimesel, kes istub ja suitsetab terve päeva, võib kanepit kuluda sama palju kui viiel inimesel kokku. Üldpildi saamiseks läheks vaja täiendavaid uuringuid ja analüüse,» jutustas Karolinska ülikooli haigla keemik Alexandros Christakopoulos.

Tema selgitusel on heitvesi heaks indikaatoriks, millega võib luua üldpildi selle probleemi ulatusest. «Narkootikumi komponente saab veest täiesti kindlalt leida. See, et kanepit saab sel moel kindlaks teha, pole veider, sest seda pruugitakse teistest enim,» rääkis Christakopoulos.

Svenska Dagbladet uuris 19. veebruaril 1,4 miljoni pealinlase ja Stockholmi lähivaldade elanike reovett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles