Diplomaat: Venemaast on saamas Euroopa tõsiseim oht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu esindust Venemaal juhtiv Leedu endine välisminister Vygaudas Ušackas peab Venemaa tegevust Ukrainas väljakutseks Euroopa julgeolekule.

Täna Kaunases Vytautas Magnuse ülikoolis kõne pidanud Ušackase sõnul õõnestab Krimmis toimuv usaldust Venemaa ja ELi suhetes.  

«Julgeoleku ja poliitilise paradigma muutus, mida me näeme praegu Venemaa käitumises oma naabritega, on muutumas kõige tõsisemaks väljakutseks Euroopa julgeolekule,» ütles Ušackas.

Ušackas rõhutas, et 16. märtsile kavandatav Krimmi referendum on ebaseaduslik ja vastuolus Ukraina põhiseadusega. Samuti märkis diplomaat, et ühendus on valmis rakendama Venemaa vastu uusi meetmeid.

«Kui lähipäevil mingeid tulemusi ei saavutata, teeb EL otsuse täiendavate meetmete, näiteks varade külmutamise, reisikeeldude ning ELi ja Venemaa järgmise tippkohtumise ärajätmise asjus,» täpsustas Ušackas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles