Krimmi parlament võttis vastu iseseisvusdeklaratsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi Vene-meelsed omakaitseväelased Simferopoli raudteejaamas.
Krimmi Vene-meelsed omakaitseväelased Simferopoli raudteejaamas. Foto: SCANPIX

Ukrainast lahku lüüa sooviva Krimmi parlament võttis teisipäeval vastu deklaratsiooni Krimmi iseseisvuse kohta, ütles parlamendi kõneisik uudisteagentuurile Interfax.
 


«Tänasel istungil kiideti heaks väga oluline dokument - iseseisvusdeklaratsioon. Seda dokumenti on vaja Krimmi ühinemiseks Venemaaga ning referendumi korraldamiseks,» ütles parlamendi esindaja.

Iseseisvusdeklaratsiooni poolt hääletas 81-st kohal viibinud saadikust 78.

Dokumendis öeldakse viitega Kosovo eraldumisele Serbiast, et ühepoolne iseseisvuse väljakuulutamine ei riku rahvusvahelist õigust.

Lisaks langetas parlament teisipäeval otsuseid Krimmi tatarlaste toetuseks, rääkis Krimmi parlamendi esindaja.

«Vastu võeti resolutsioonid Krimmi tatarlaste keele ja kultuuri toetuseks, tatarikeelse hariduse tagamiseks koolieelsetes asutustes, keskkoolides ja ülikoolides, ning veel rida algatusi,» ütles kõneisik.

Krimmi Moskva-meelne valitsus soovib korraldada 16. märtsil rahvahääletust Ukrainast lahkulöömise ja Venemaaga ühinemise üle. Eraldusmärkideta vene sõjaväelased on võtnud poolsaare oma kontrolli alla pärast seda, kui Ukraina senine president Viktor Janukovõtš veebruari lõpus ametist tagandati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles