Kotipizza tõi Soomes müügile keskerakondlikud pitsad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotipizza Berlusconi
Kotipizza Berlusconi Foto: Wikimedia

Soome Kotipizza otsustas anda oma panuse Keskpartei (Keskustapuolue) lähenevatele valimistele, pakkudes klientidele erakonna juhiks ja ühtlasi peaministriks kandideerivate inimeste nimesid kandvaid pitsasid.

Reklaamiplakat teavitab avalikkust peaministri valimisest ja annab tavainimesele võimaluse hääletada kõhu järgi, vahendas Ilta-Sanomat.

 

Müügil on Väyrynen, Kiviniemi, Pekkarinen ja Vanhanen. Tegelikkuses Matti Vanhanen erakonna liidriks ei kandideeri, kuna läheb sügisel jalaoperatsioonile.

 

Pekkarinen sisaldab kana, Väyrynen aga kebab-liha.

 

Kotipizza turundusosakonna juhi Timo Jalo sõnul on nimed valitud juhuslikult ja kandidaadi maitse-eelistusi pitsatäidise järgi siiski teada ei saa.

  

Jalo jutu järgi said nad idee panna pitsadele Keskpartei poliitikute nimesid reklaamiagentuurilt. Nimelisi pitsasid on firma müünud varemgi.  

«Meil on olnud müügil näiteks Berlusconi ja Saku Koivu. Nüüd mõtlesime tänavusele suvele ja otsustasime haarata kinni esimehevalimisest,» rääkis ta.


Ilta-Sanomate järgi pole kampaania 100-protsendiliselt erapooletu, kuna Väyrynen maksab teistest 70 euro senti (11 krooni) vähem. Jalo kinnitusel on hinnavahe põhjuseks siiski üksnes pitsakate.

  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles