Interpol: Malaysia Airlines lennuki kadumine ei pruugi olla seotud terrorismiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami politseinik selgitamas meediale lennuki kadumist
Vietnami politseinik selgitamas meediale lennuki kadumist Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise politseiorganisatsioon Interpol teatas, et Malysia Airlines lennuki kadumine ei pruugi olla seotud terrorismiga.

Interpoli juhi Ronald Noble´i kinnitusel oli kadunud lennukis isikud, kes kasutasid Euroopa Liidu võltspasse, edastab Reuters.

Varem olid need isikud kasutanud Iraani passe.

Malaisia politsei sõnas varem, et üks valepassi kasutanud oli 19-aastane iraanlane. Mõlemad võltspassi kasutajad tahtsid immigreeruda Saksamaale.

Malaisia sõjaväeallikate andmetel lendas kadunuks jäänud lennuk Malaisia õhuruumis Malaka väina kohal.

See oli liiga kaugel ette antud lennukoridorist lennul Hiinasse Pekingisse ning samuti kohast, kus Vietnami lennujuhtimiskeskus oli selle lennukiga viimast korda kontaktis.

Lennuõnnetuse uurijad oletasid varem, et lennuk võidi kaaperdada ning piloote sundida võtma uus kurss.

Lennuki kadumine leidis aset möödunud nädala laupäeval 8. märtsil. Pardal oli 239 inimest, kellest 12 olid meeskonnaliikmed.

Malaysia Airlines edastas, et lennukiga Boeing 777-200 kadus side kohaliku aja järgi kell 2.40. Lennuk oli õhku tõusnud Kuala Lumpurist ning pidi Pekingis maanduma hommikul kell 6.30.

Lennuki teekonna kindlaks tegemine ja jäänuste otsingud jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles