Kõrgõzstan: Janukovõtši esinemine oli ebaadekvaatne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtš 11. märtsil Doni-äärses Rostovis.
Viktor Janukovõtš 11. märtsil Doni-äärses Rostovis. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani välisministeerium mõistis Ukraina tagandatud riigipea Viktor Janukovõtši eilse avalduse hukka, nimetades seda ebaadekvaatseks.

Biškek mõistis hukka igasuguse tegevuse, mis destabiliseerib olukorda Ukrainas ja jagas rahvusvahelise üldsuse muret toimuva osas.

Kõrgõzstani diplomaatide kinnitusel on võimu ainsaks allikaks rahvas. Nad väljendasid kahtlusi presidendi legitiimsuse osas, kes de facto jäi ilma oma volitustest ning põgenes riigist.

«Just läbimõtlematu tegevus ja Ukraina endiste võimude korrumpeerumine viis tänase kriisini ning kümnete inimeste hukkumiseni,» seisab Kõrgõzstani välisministeeriumi ametlikus avalduses.

Venemaa Doni-äärses Rostovis redutav Janukovõtš tegi eile avalduse, kus kinnitas, et on endiselt Ukraina president ja teatas soovist naasta peagi Kiievisse.

Kõrgõzstanis on viimastel aastatel olnud kaks revolutsiooni (2005 ja 2010). Kaks endist presidenti Askar Ajakev ja Kurmanbek Bakijev otsustasid riigist rahutuste ajal lahkuda ning tagandati ametist parlamendi otsusel. Mõlemal juhul tunnustas Venemaa Kõrgõzstani uut võimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles