Liibüa peaminister põgenes Euroopasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa endine peaminister Ali Zeidan.
Liibüa endine peaminister Ali Zeidan. Foto: SCANPIX

Liibüa peaminister Ali Zeidan põgenes Euroopasse, kinnitas Malta valitsusjuht Joseph Muscat.

Parlament vallandas Zeidani eile, kuna ta ei suutnud hoida ära Põhja-Korea tankeri Morning Glory lahkumist al-Sidra sadamast pühapäeval, mistõttu see jõudis rahvusvahelistesse vetesse.

Tanker võttis laadungi peale termninalist, mis on valitsusvastaste kontrolli all. Mässulised nõuavad Ida-Liibüa autonoomiat.

Muscati sõnul maandus Zeidani lennuk eile Maltal, et tankida ning jätkas pärast paaritunnist pausi teekonda. Lennuki sihtkohta ta ei avalikustanud.

Telekanali Al Arabiya andmetel lendas Zeidan edasi Saksamaale Düsseldorfi, kus ta oletatavasti plaanib paluda poliitilist varjupaika.

Intsident viitab tõsiasjale, et Liibüa keskvalitsuse positsioon on nõrk, riigis puudub korralik sõjavägi ja politsei. Keskvalitsuse rahad on otsakorral, kuna naftamüügist saadavad tulud on mässuliste tegutsemise tagajärjel kokku kuivanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles