Kolm OMONi võitlejat võtsid Smolenski katastroofi ohvri pangaarvelt raha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TU-154 rusud Smolenski lähistel
TU-154 rusud Smolenski lähistel Foto: SCANPIX

Venemaal peeti kinni kolm eriüksuse OMONi võitlejat, kuna nad võtsid raha Smolenski lennukatastroofis hukkunud Poola poliitiku pangaarvelt.


Mehed olid leidnud Adrzej Przewoznikile kuulunud krediitkaardi tõenäoliselt TU-154 rusudest, vahendas DPA. Nad jäid vahele, kuna võtsid sularahas välja 6000 zlotti ehk 22 800 krooni.

Kaarti kasutati kolm korda ja kõik need intsidendid leidsid aset Smolenskis. Esimene kord võeti raha lennuõnnetuse päeval, ülejäänud kaks korda toimusid hiljem.

Pärast raha nn kadumist teavitasid Poola prokuratuuri ametnikud sellest oma Vene kolleege.

Poola valitsuse esindaja Pawel Gras kiitis uudisteagentuurile PAP antud intervjuus Vene ja Poola luureteenistuste koostööd selle «nurjatu teo» uurimisel, kuna mehed võeti kinni välgukiirusel.

See polnud ainus krediitkaart, mis pärast Smolenski katastroofi kaduma läks. Nii näiteks pole leitud erakonna Seadus ja Õiglus aseesimehe Aleksandra Natalli-Swiati pangakaarte, kuid nendega pole püütud ka mingeid tehinguid sooritada.

Poola meedias on kritiseeritud lennuõnnetuse uurimist sellest küljest, et õnnetuspaika ei piiratud sisse ega valvatud.

Venemaal Smolenski lähistel 10. aprillil juhtunud lennukatastroofis hukkus kokku 96 inimest, nende seas president aset Lech Kaczysnski ja tema abikaasa Maria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles