Radariandmed viitavad, et kadunud Malaisia lennuk juhiti tahtlikult Andamani saarte suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuplaanide kaart.
Lennuplaanide kaart. Foto: SCANPIX

Sõjaväeradari andmed viitavad sellele, et juba ligi nädal jäljetult kadunud olnud Malaysia Airlinesi reisilennuk juhiti tahtlikult üle Malaisia poolsaare Andamani saarte suunas, teatasid uurimisega seotud allikad täna Reutersile.


Kaks allikat kinnitasid, et seni tuvastamata lennuk, mis uurijate sõnul on tõenäoliselt kadunud lend MH370, lendas viimati radariekraanile jäädes täpselt navigatsioonilisi teekonnapunkte järgival kursil Andamani saarte suunas. Selline lendamisviis viitab aga kindlalt, et lennukit juhtis lennundusalase väljaõppega isik, kes teadis täpselt, millisel trajektooril liikuda.


Teekonnapunktid on geograafilised punktid, mis arvutatakse välja pikkus- ja laiuskraadide järgi ja mis aitavad pilootidel kindlaks määratud lennukoridore mööda navigeerida.

Kolmas uurimisega kursis olev allikas ütles, et uurimine keskendub üha rohkem teooriale, et keegi, kes oskas lennukit juhtida, juhtis selle koos 239 inimesega pardal meelega sadu kilomeetreid kursilt kõrvale.

«Kõik, mida me võime öelda, on, et me uurime sabotaaži ja kaaperdamine on endiselt võimalus,» ütles Malaisia kõrge politseiametnik.

Uurimise ametlik juhtija, Malaisia transpordiministeerium, infot ei kommenteerinud.

Malaisia politsei on varem kinnitanud, et uurib, kas mõnel reisijatest või lennuki meeskonnaliikmetest oli psühholoogilisi probleeme, samas jätkatakse ka võimalikku kaaperdamise, sabotaaži või tehniliste probleemide uurimist.

Kolme anonüümseks jäänud allika kommentaarid on esimesed omasugused – seni ei ole keegi selgelt kinnitanud, et lennuki kadumise uurimises keskendutakse peamiselt sabotaaži.

Et uue informatsiooni valguses laiendatakse otsinguid ka India ookeanile ja Andamani merele, on kinnitanud juba mitmed allikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles