PM Krimmis: Simferopoli venemeelsed tänasid Putinit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi referendumipäev jõuab Krimmis kätte alles ülehomme, paistab Simferopolis, nagu oleks otsus juba langetatud. Suured valimisplakatid kutsuvad hääletajaid Venemaaga ühinema, linnas lehvivad Vene lipud ja küsitletud inimesed on valdavas enamuses liitumise poolt.

Osades Simferopoli elanikes kutsub sündmus esile erakordset vaimustust. Venemeelsed vabatahtlikud Ljudmilla ja Galja, kes täna Simferopoli kesklinnas ülemraada hoone lähedal telgis võileibu valmistasid, ei jõudnud taasühinemist Venemaaga ära oodata. «Aitäh, Putin! Elagu!» rõõmustas Galja. Ljudmilla aga teatas, et on praegust hetke mitukümmend aastat oodanud.

Telgi välisküljele olid kinnitatud paberilehed, kus sai täpselt teada, kuid palju tõusevad Venemaaga liitumise puhul Krimmi elanike pensionid ja palgad. Enamik numbreid on praegustest mitu korda suuremad.

Aga mitte kõik Simferopoli elanikud pole poolsaare arengutega rahul. Valuutavahetuse ees seisev Aleksandr ütles, et tema tahab igatahes Ukrainas elada, mitte Venemaal. Referendumist ta osa võtta ei kavatse ning seda ei tee mehe sõnul ka tema tuttavad ja lähedased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles