Kadunud Malaisia lennuki sidesüsteemid lülitati sihilikult välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud lennuki otsingud.
Kadunud lennuki otsingud. Foto: SCANPIX

Nädala eest Lõuna-Hiina mere kohal kadunuks jäänud Malaisia reisilennuki kommunikatsioonisüsteemid lülitati sihilikult välja, teatas Malaisia peaminister Najib Razak.

Valitsusjuht viitas satelliidi- ja radariandmetele, mis tema sõnul kinnitavad, et pärast sidesüsteemide väljalülitamist muutis lennuk kurssi ning lendas edasi seitse tundi, misjärel kadus lennuk ka lennujuhtide arvutiekraanidelt ja radari vaateväljast.

Juba varem olid Malaisia ametnikud teatanud, et lennuk võidi tahtlikult India ookeani poole suunata ning seda pidi tegema inimene, kellel olid väga head teadmised lendamisest ning radarite asukohtadest. Miks keegi seda tegema pidi, Razak ei täpsustanud.

Vaatamata nädal aega kestnud otsingutele ja rahvusvahelistele pingutustele pole lennukit aga suudetud leida. Malaysia Airlinesi Boeing 777-200 kadus eelmisel laupäeval teel Malaisia pealinnast Kuala Lumpurist Hiina pealinna Pekingisse radariekraanidelt. Lennuki pardal oli 239 inimest 14 eri riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles