Lennufirma juht kadunud lennukist: me ei varja midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malaysia Airlinesi juht eitas väiteid, nagu varjaksid nad infot nädala eest Lõuna-Hiina mere kohal kadunuks jäänud reisilennuki kohta.

lennundusamet teeb kõik võimaliku, panustades palju ka rahvusvahelisse abisse. On täiesti pretsedenditu, et meil on 13 riiki, kaasa arvatud Hiina, kes abistavad lennuki asukoha selgitamisel,» ütles Malaysia Airlinesi juht Jauhari Yahya, kelle sõnul on lennufirma lennuki kadumisest hämmingus.

Yahya kinnitusel on lennufirma jaganud kogu neile teadaolevat informatsiooni. «Me oleme reisijate lähedastega jaganud kõike, mida meie firma teab, mitte üksnes Pekingis, vaid ka Malaisias. Ma ei tea, et me midagi varjaksime. Pole mingit põhjust millegi varjamiseks,» lisas Yahya.

Yahya vastas ka spekulatsioonidele, et möödunud aastal umbes 360 miljoni dollariga kahjumisse jäänud firma võis teha järeleandmisi turvalisuse osas. «Malaysia Airlines ei tee turvalisuse arvelt kompromisse. Me kulutame kõik, mis vaja, et kindlustada meie reisijate turvalisus.»

Juhi sõnul on lennuki kadumisel endiselt mitmeid versioone ja kõigi nende selgitamisega tegeletakse. Sellele vaatamata on reisijate lähedased firmale ette heitnud, et neid on hoitud teadmatuses.

«Me tahame teie eest hoolitseda. See on meie prioriteet. Palun lubage meil teie eest hoolitseda. Me jagame teiega kogu informatsiooni, mis meil on. Me oleme andnud reisijate lähedastele lubaduse. Kui meie või võimud teeme lennuki asukoha kindlaks, teavitame sellest esmalt lähedasi, mitte meediat. Me tõesti tahame teid aidata. See on meie kohustus.»

Vaatamata nädal aega kestnud otsingutele ja rahvusvahelistele pingutustele pole lennukit aga suudetud leida. Malaysia Airlinesi Boeing 777-200 kadus eelmisel laupäeval teel Malaisia pealinnast Kuala Lumpurist Hiina pealinna Pekingisse radariekraanidelt. Lennuki pardal oli 239 inimest 14 eri riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles