Kadunud Malaisia reisilennuki pilootide kodud otsiti läbi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud lennuki piloodi Fariq Abdul Hamidi Shah Alamis asuva maja ees.
Ajakirjanikud lennuki piloodi Fariq Abdul Hamidi Shah Alamis asuva maja ees. Foto: SCANPIX

Malaisia politseinikud otsisid eile läbi möödunud laupäeval Lõuna-Hiina mere kohal kadunuks jäänud reisilennuki pilootide kodud.

Läbiotsimiste käigus vesteldi ka pereliikmetega ning uurimiseks võeti kaasa ka 53-aastase lennuki kapteni Zaharie Ahmad Shahi isiklik lennusimulaator. Samas hoiatasid võimud, et Shahi ja 27-aastase teise piloodi Fariq Abdul Hamidi kodude läbiotsimisest ei tohi teha ennatlikke järeldusi.

«Kutsume avalikust üles mitte tegema ennatlikke järeldusi seoses politsei uurimisega,» teatas valitsus oma avalduses, mille kohaselt pole lennuki kadumise võimalik motiiv selgunud.

Vaatamata nädal aega kestnud otsingutele ja rahvusvahelistele pingutustele pole lennukit aga suudetud leida. Malaysia Airlinesi Boeing 777-200 kadus eelmisel laupäeval teel Malaisia pealinnast Kuala Lumpurist Hiina pealinna Pekingisse radariekraanidelt. Lennuki pardal oli 239 inimest 14 eri riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles