Tõmošenko ärgitas läänt Venemaa vastu karmimaid meetmeid rakendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko koos arstidega.
Julia Tõmošenko koos arstidega. Foto: SCANPIX

Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko ärgitas täna lääneriike leppima kokku jõulistes meetmetes Vene presidendi Vladimir Putini sekkumise vastu Krimmis.

«Need agressiivsed võimupüüdlused Ukrainas ei kujuta endast ohtu mitte ainult Ukraina riigile - ohus on ka muud Ida-Euroopa piirkonnad,» ütles Tõmošenko Saksa päevalehele Tagesspiegel antud usutluses.

«Juhul, kui Putin peaks Krimmi annekteerimise järel meie riigi ründamist jätkama, kutsun ma demokraatliku maailma liidreid rakendama selle agressori peatamiseks kõige jõulisemaid meetmeid,» sõnas ta.

Tõmošenko lisas, et Lääs ei tohiks mitte mingil juhul aktsepteerida Krimmi tänase Venemaaga ühinemise referendumi tulemusi.

«See on lähiajaloos täiesti pretsedenditu ja paljud inimesed lääneriikides ei pidanud seesuguseid meetodeid, nagu Venemaa Krimmis kasutas, enam võimalikuks,» lausus ta.

Veebruari lõpus vanglast vabanenud opositsioonijuht viibib Saksamaa kutsel ravil Berliini mainekas Charité kliinikus, kuid on Tagesspiegeli teatel olnud pidevalt telefoniühenduses oma liitlastega Kiievis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles