PM Krimmis: Krimmi elanikud referendumist üksmeelses vaimustuses pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krimmi võimud kuulutasid juba keskpäeval, et tänase referendumi osavõtt kujuneb erakordselt suureks ning paljudes valimisjaoskondades avanev vaatepilt vaid kinnitas nende veendumust.

Simferopoli lähedal asuvas Vene sõjaväelinnakus oli täna keskpäeval jaoskond hääletajatest pungil. Ka ei leidunud seal küsitletud inimeste hulgas kedagi, kes poleks Venemaaga liitumise poolt hääletanud. Ida-Krimmis asuvas Mežgorje külakeses polnud varajasel pärastlõunal aga ühtki hääletajat näha, kuid jaoskonnatöötajate sõnul olid pooled inimesed juba varem valimas käinud.

Millegi vastu sellel referendumil hääletada ei saa – valijad võivad eelistada kas Vene rüppe minekut või suuremat autonoomiat Ukraina koosseisus. Võimalus on ka hääletust täielikult boikoteerida ja just selle variandi kasuks otsustas enamik krimmitatarlasi. Ka nende liider oli varem kutsunud krimmitatarlasi üles klounaadist mitte osa võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles