Malaisia opositsioonijuht peab enda seostamist kadunud lennuki kapteniga absurdseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anwar Ibrahim
Anwar Ibrahim Foto: SCANPIX

Malaisia opositsioonijuht Anwar Ibrahim mõistis hukka meedia väited, mille kohaselt Malaysia Airlines kadunud lennuki kapten saboteeris oma lennukit poliitilistel põhjustel.

Gallup

 

 
Küsitluses on osalenud  inimest

Lennuki kadumise uurijad on keskendunud kapten Zaharie Hahmad Shahile ja kaaspiloodi Fariq Abdul Hamidile, edastab mtv3.fi.

Kapteni kohta on teada, et ta toetab Malaisia opositsiooni ja opositsioonijuhti Anwar Ibrahimi.

Vaid paar tundi enne lennuki õhku tõusmist Kuala Lumpuri lennuväljalt 8. märtsil mõistis kohus Ibrahimi süüdi homoseksuaalse suhte eest. Oletatakse, et see mõjutas ka lendurit.

Anwar Ibrahim eitas, et kapten Shah võiks poliitiliste vaadete nimel teha midagi hullumeelset.

«Kapteni mainet püütakse määrida ja samas seostada opositsiooni lennuki kadumisega,» teatas opositsioonijuht.

Samas kritiseeris Ibrahim lennuki otsimise senist käiku. Tema sõnul püüavad võimuesindajad varjata avalikkuse eest fakte ning selle tõttu on juhtumi ümber müstilisuse loor aina tihenenud.

Shahi perekond eitas, nagu oleks kapten on äärmuslike poliitiliste vaadetega.

Rohkem kui kümme riiki otsivad kadunuks jäänud Malaysia Airlines reislennukit, millega koos kadus 239 pardal olnut. Otsingukoridor ulatub India ookeanilt Kasahstani ja Türkmenistani steppidesse.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles