USA uurijad: Malaisia lennuki viimane asukoht oli ilmselt lähemal Austraaliale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuala Lumpuri lennujaama sein on täis sõnumeid kadunud lennuki pardal olijatele ja nende lähedastele.
Kuala Lumpuri lennujaama sein on täis sõnumeid kadunud lennuki pardal olijatele ja nende lähedastele. Foto: SCANPIX

USA uurijate sõnul on kõige tõenäolisem võimalus, et kadunud Malaisia lennuk 239 inimesega jõudis India ookeani kohale ligi 1600 kilomeetrit Perthist lääne pool. Otsinguid alustas oma territooriumil siiski ka Hiina.
 

USA kongresmani Mike Rogersi sõnul on kõige tõenäolisem võimalus, et lennuk kukkus alla mainitud asukohas India ookeani kohal. Tegemist on ookeani ühe kõige sügavama ja raskesti uuritavama alaga.

Kes iganes juhtis lennukit pärast viimast kontakti lennujuhtimiskeskusega, nägi uurijate hinnangul väga palju vaeva, et vältida avastamist. Seetõttu pidi olema tegemist lennunduses väga kogenud isikuga.

Endiselt ei ole välistatud kaaperdamine, sabotaaž ega ka näiteks piloodi enesetapp. Kõigi lennukis viibinud inimeste tausta uuritakse väga põhjalikult, enim keskendutakse pilootidele. Neist ühe kodust leiti ka lennusimulaator, mis annab alust arvata, et ta harjutas kodustes tingimustes keerulisemaid manöövreid.

Malaysian Airlines'i lend 370 kadus 8. märtsil ja siiani pole leitud isegi mitte ühtegi vrakijuppi, mis võiks heita valgust lennuki saatusele, mistõttu on endiselt kaalumisel ohtralt erinevaid teooriaid.

Tegemist on nüüdisaegse kommertslennunduse jaoks omalaadse uue rekordiga – seni on kõige pikem aeg lennuki kadumisest vrakijuppide leidmiseni olnud 10 päeva. Tegemist oli 2007. aastal kadunud Indoneesia siselendude firma Adam Air lennuga 574, mis kadus radariekraanidelt Sulawesi saare lähistel. Lennuki kere asukoha tuvastamiseni kulus pärast esialgseid leide siiski veel mitu aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles