Austraalia võis leida India ookeanist Malaisia kadunud lennuki kohta tõendeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia võis leida India ookeanist Malaisia kadunud lennuki kohta tõendeid. Pildil on märgitud triibutatuna ala, kus võib olla Malaysia Airlines jäänuseid
Austraalia võis leida India ookeanist Malaisia kadunud lennuki kohta tõendeid. Pildil on märgitud triibutatuna ala, kus võib olla Malaysia Airlines jäänuseid Foto: SCANPIX

Austraalia võimude teatel näitasid satelliidiotsingud, et India ookeani lõunaosas võivad olla objektid, mis pärinevad Malaysia Airlines kadunud lennukist Boeing 777-200.

Austraalia peaminister Tony Abbot teatas pressikonverentsil, et satelliitfotodelt tuvastati kaks objekti, mis võivad olla kadunud lennuki osad, edastab Reuters

«Austraalia mereturvalisuse amet sai satelliitpildid, mis võivad aidata kadunud lennuki uuringutes. Piltidel on kaks objekti, mida võib seostada juhtumiga,» teatas Abbot.

Austraalia saadab objektide piirkonda otsimisalused ja lennukid, esialgu ei saanud keegi veel kinnitada, et tegemist oleks tõepoolest kadunud lennukiga seotud objektidega.

Malaisia transpordiminister Hishammuddin Hussein kinnitas ka Kuala Lumpuris ajakirjanikele, et leiti uus viide õnnetusele. «Kohtumisel austraallastega selgub rohkem asjaolusid ja saame täpse informatsiooni,» teatas minister.

Malaisia lennuki kadumist uuriva ametniku sõnul on nad Austraalia avastuse suhtes lootusrikkad. Ta lisas, et Austraalia tehtud satelliitpilte uuritakse detailselt, et saada kindlad tõendid.

Seni ei ole mitte ühtegi kindlat märki selle kohta, mis juhtus Malaysia Airlines lennuga HM370. Lend tõusis 8. märtsil õhku Kuala Lumpurist ning pidi maanduma Pekingis.

Lõuna-Hiina mere kohal kadunuks jäänud lennuk oli uurijate sõnul oma kursilt kõrvale kaldunud. Senistel andmetel võidi lennujuhtimissüsteem meelega välja lülitada.

Satelliitandmed viitavad, et Boeing 777-200 võis lennata veel tunde pärast seda, kui lennujuhtimiskeskus lennukiga kontakti kaotas.

Kuna lennuki saatuse kohta täpne informatsioon puudub, levivad sotsiaalmeedias mitmesugused teooriad alates pilootide enesetapust kuni terrorismini.

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) aitab Malaisia võime kadunud lennukit otsida ning analüüsida informatsiooni, mis saadi 53-aastase kapteni Zaharie Ahmad Sahi kodus olnud lennusimulaatorist.

Malaysia Airlines lennuki otsingute ala on üsna lai, ulatused India ookeanist kuni Kaspia mereni ning Indoneesiast Austraaliani.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles