«Lestaummik» tekitas Brüsseli kiirteel kaose

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlandi merilest
Atlandi merilest Foto: Wikipedia.org

Belgias Brüsseli lähedasel kiirteel tekkis eile varahommikul ümber läinud kalaauto tõttu kaos ja liiklus seiskus.

Belgia meedia andmetel oli Luxemburgi registrimärgiga transpordimasinas 24 tonni lestakala, edastab Flanders News.

Tegemist oli Atlandi merilestaga (Pleuronectes platessa).

Õnnetusauto juht sai kergelt vigastada. Kohalikus meedias «lestaummikuks» nimetatud juhtumil oli mitmeid tagajärgi.

Siis kui päästetöötajad teelt kalu kokku korjasid, tekkis suur ummik. Kuna tegemist oli hommikuse ajaga, siis oli palju neid, kes tööle sõitsid.

Vastassuunavööndis sõitnud masinad pidid enne õnnetuskohta kiirust maha võtma. Seal oli selle tõttu liiklus aeglane. Pidurdavaks asjaoluks oli ka see, et paljud autojuhid tegid maanteel vedelenud kaladest ja ümber läinud kaubaautost fotosid, mida hiljem agaralt sotsiaalmeedias jagasid.

Flaamikeelse uudistekanali VTRi andmetel tekkis «lestaummik» Belgiale 1,5 miljonit eurot kahju,  mis on kuus korda suurem kui tavaliste liiklusummikute korral.

«Tavaliselt on ummikud umbes 140 kilomeetri pikkused ja siis on kahju enamvähem 250 000 eurot,» sõnas Leuveni liiklusameti esindaja Sven Maerivoet.

Kalade teele kukkumise tõttu tööle hiljaks jäämine tekitas firmadele omakorda kahju. Brüsseli lennujaama andmetel vähemalt 200 reisijat jäi liikluskaose tõttu lendudele hiljaks.

«Lestaummikut» kajastati laialdaselt ka sotsiaalmeedias. Jagati kogemusi ja heideti nalja.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles