Soomest ja Baltimaadest unistanud Vene ametnik kõrvaldas sotsiaalmeediast enda seisukohti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomest ja Baltimaadest unistanud Vene ametnik kõrvaldas sotsiaalmeediast enda seisukohti
Soomest ja Baltimaadest unistanud Vene ametnik kõrvaldas sotsiaalmeediast enda seisukohti Foto: SCANPIX

Roman Kokorev, kes tituleeris ennast kui Venemaa esindajat Euroopa Nõukogus, eemaldas Facebookist ja Linkedinist tema kohta käivat informatsiooni ning oma mõtteavaldusi.

Kokorevi arvamuste ümber tekkis skandaal, kuna tema sõnul saab Venemaa tagasi nii Soome, Baltimaad kui Alaska.

Ta arvamusavaldusi tsiteerisid mitmed Venemaa, Ukraina ja Balti riikide väljaanded.

«Venemaa järgmiseks sammuks on Moldova ja kogu Ukraina. Siis ülejäänud alad, mis kuulusid Nõukogude Liidule. Venemaast saab jälle impeerium,» teatas venelane.

Ta jätkas, et Venemaa näitab, milline ta sõjaline jõud tegelikult on.

«Lisaks saab Venemaa tagasi ka Alaska, Balti riigid, Poola ja Soome, sest kõik need on ajaloolised Venemaa alad,» nentis Kokorev.

Väljaande obozercvatel.com andmetel ei esinda Kokorev tegelikult  Euroopa Nõukogus Venemaad. Oletatakse, et tal võib olla vaimseid probleeme, et ta sotsiaalmeedias selliseid kommentaare kirjutas.

Kokorevi nime ei leidu Euroopa Nõukogu Venemaad esindavate isikute nimekirjast.

Linkedin leheküljel oli Kokorevi kohta märgitud, et ta töötab Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee liikme juriidilise nõunikuna ning on ka Venemaa duumas nõunik.

Pärast seda kui tekkis skandaal, eemaldas ta sotsiaalmeediast oma profiiliandmeid ja kirjutisi.

Kokorevi andmed olid eilse seisuga alles Venemaa leheküljel odnoklassniki. Seal on ta töökohana märgitud Vene riigiduuma.

Venemaa võimud ei ole Kokorevi seisukohti kommenteerinud.

Venemaa ametlike allikate andmetel töötab Kokorev Vene valitsusele alluvas Izak õigusinstituudis vanemametnikuna ning tema töövaldkonnaks on rahvusvaheline õigus.

Izak instituudi leheküljel on veel tema kohta, et ta oli 2011. aastal Euroopa Nõukogu ja 2008. aastal Venemaa presidendi kantseleis praktikandina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles