Mistrali-tehingu tühistamine võib minna prantslastele kalliks maksma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitamisjärgus Mistral-klassi kopterikandja Sevastopol Prantsusmaal.
Ehitamisjärgus Mistral-klassi kopterikandja Sevastopol Prantsusmaal. Foto: SCANPIX

Prantsuse päevalehe Le Monde andmetel võib Mistral-klassi laevade müügitehingu katkestamine maksta Prantsusmaale üle miljardi euro.

Väljaanne ei täpsustanud, kust pärineb info miljardi euro suurusest kahjurahast. Küll aga lisas Le Monde, et tehingust loobumine mõjutaks ka Prantsuse laevatehases Saint-Nazaire kahe laeva ehitusega seotud umbes 1000 inimest.

Sellele, et tehingu katkestamine võiks tähendada Prantsusmaale majanduslikku tagasilööki, viitas ka Vene asepeaminister Dmitri Rogozin. «Meie kolleeg ei ole võib-olla teadlik, kui palju töökohti tänu meie partnerlusele Prantsusmaal loodi,» kirjutas Rogozin, viidates Prantsuse välisminister Laurent Fabiusele.

Prantsusmaa kaitseminister Jean-Yves Le Drian ütles tänases intervjuus telekanalile RMC-BFM, et otsust tehingu katkestamise kohta ei langetata enne oktoobrit. Samal kuul peaks Prantsusmaa Venemaale üle andma esimese laeva. Le Drian rõhutas, et laevu ei müüda koos relvastusega ning neist saavad sõjalaevad alles Venemaale jõudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles