Kadunud Malaisia lennuki rususid täna India ookeanist ei leitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia õhuväelased otsisid täna kadunud Malaisia lennukit.
Austraalia õhuväelased otsisid täna kadunud Malaisia lennukit. Foto: SCANPIX

Kadunud Malaisia reisilennukit otsiva rahvusvahelise meeskonna teine tööpäev lõppes uute avastusteta – India ookeani lõunaosast neil rususid leida ei õnnestunud.

Austraalia ametnike teatel jätkub operatsioon homme, mil otsingutega liitub veel aluseid, kirjutas täna BBC. Austraalia mereohutusamet kinnitas, et tänased otsinguid peatati öö saabudes.

Satelliitfotodelt avastasid uurijad Lääne-Austraaliast edelas olevates vetes objekte, mis võivad lennukiga seotud olla. Austraalia mereohutusameti teatel liigub Austraalia mereväe laev HMAS Sucess piirkonna suunas. Varasemal pressikonverentsil teatasid Malaisia võimud, et alus jõuab objektide lähedusse eeldatavasti homme.

Lend MH370 haihtus radaritelt 8. märtsil. Kuala Lumpurist Pekingisse teel olnud õhusõiduki pardal viibis kadumise hetkel 239 inimest.  

Lennuki viimane teadaolev asukoht oli Malaka väin ning praegused otsingud on keskendunud sellest põhja ja lõuna pool olevatele aladele. Malaka väin asub Kuala Lumpurist Pekingisse viivast lennutrajektoorist vastupidises suunas.

Malaisia võimud usuvad, et lennuk kallutati tahtlikult sõidusuunast kõrvale. Paljud riikide võimud on põhjalikult läbi uurinud nii meeskonna kui ka reisijate tausta, kuid praeguseni edutult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles