Hiina satelliitpildid võivad tuua MH370 otsingusse läbimurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia transpordiminister Hishammuddin Hussein näitas täna värsket sõnumit Hiina satelliitpiltidelt leitud objektide kohta.
Malaisia transpordiminister Hishammuddin Hussein näitas täna värsket sõnumit Hiina satelliitpiltidelt leitud objektide kohta. Foto: SCANPIX

Hiina värsketelt satelliidipiltidel on näha üht või mitut hulpivat objekti, mis võivad olla seotud kadunud Malaisia lennukiga, teatas täna Malaisia transpordiminister Hishammuddin Hussein.

«Sain just teada, et Hiina suursaadiku kätte jõudsid satelliitpildid lõunakoridoris hulpivatest objektidest. Nad saadavad oma laevad sündmuskohale uurima,» sõnas Hishammuddin täna Kuala Lumpuris pressikonverentsil.

Praegu pole veel teada, kui mitut objekti märgati, kuid ministri info kohaselt on ühe sellise tüki hinnanguline suurus 22 ja 30 meetri vahel. «Pekingi valitsus annab selle mõne tunni jooksul täpsemalt teada,» ütles Hishammuddin.

Kuala Lumpurist Pekingisse suundunud lend MH370 kadus 8. märtsil jäljetult. Pardal viibis kadumishetkel 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget. Lennuki või selle rusude otsingud on seni edutult kulgenud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles