Gruusia võimud andsid Saakašvilile käsu ülekuulamisele tulla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili selle kuu algul ukrainameelsel meeleavaldusel Dublinis.
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili selle kuu algul ukrainameelsel meeleavaldusel Dublinis. Foto: SCANPIX

Gruusia prokurörid esitasid täna endisele presidendile Mihheil Saakašvilile kutse ilmuda mitme kriminaalasjaga seoses tunnistajana ülekuulamisele.

«Endine Gruusia president Mihheil Saakašvili on kutsutud kriminaaljuurdluse tunnistajana ütlusi andma,» seisab prokuratuuri avalduses.

Sellest selgub, et Saakašvilil tuleb anda neljapäeval vastuseid 10 kriminaalasjaga seoses, mille hulgas võib olla ka kunagise peaministri Zurab Žvania surm 2005. aasta veebruaris.

Teised juurdlused puudutavad politseihaarangut sõltumatule telekanalile, riikliku julgeolekuteenistuse raha ebaõige kasutamine ja ebaseaduslik varade konfiskeerimine.

Saakašvili oli Gruusia president peaaegu kümme aastat, kuni tema teine ja viimane ametiaeg möödunud aasta novembris lõppes ja tema vana vaenlane miljardär Bidzina Ivanišvili uueks peaministriks sai.

Kümnete ekspresidendi liitlaste suhtes on algatatud juurdlused korruptsiooni ja võimu kuritarvitamise süüdistuse alusel, pärast seda kui Ivanišvili koalitsioon 2012. aasta parlamendivalimised võitis ja Saakašvili võimule lõpu tegi.

Veebruaris mõistis kohus endise peaministri Vano Merabišvili ametivolituste ületamise, valijate äraostmise ja riigiraha mittesihipärase kulutamise eest vangi.

Saakašvili lahkus pärast presidendivalimisi Gruusiast ja viibib USAs. Eile esines ta aga kõnega Brüsselis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles