Vene diplomaat nõuab läänelt Baltimaade mittekodanikega tegelemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Gruško.
Aleksandr Gruško. Foto: SCANPIX

Venemaa esindaja NATO juures ütles eile, et lääneriigid peaksid tegelema Balti riikides elavate mittekodanike probleemiga, selle asemel et neisse riikidesse ebaselgel eesmärgil täiendavaid hävituslennukeid viia, vahendas täna uudisteagentuur Interfax.

«Neil päevil on palju juttu NATO uuest rollist - et allianss peab oma jõudu demonstreerima. Hoogustunud on jutud Balti riikide haavatavusest. Sellest piirkonnast rääkides on tähtis pöörata erilist tähelepanu inimõiguste austamise probleemile ja vabaneda mittekodanike nähtusest,» ütles Aleksandr Gruško Brüsselis NATO arutelul pehmest ja kõvast võimust, mille avas alliansi peasekretär Anders Fogh Rasmussen.

«Nõukogude Liidu lagunemisest on möödas 23 aastat, aga 640 000 inimest on ikka veel mittekodanikud, sest nad räägivad vene keelt. Minu arvates oleks õigem tegelda selle probleemiga, kui saata Ameerika hävitajaid Balti riikidesse eesmärgil, mis ei ole päris selge,» soovitas Vene diplomaat.

See oleks sobiv tasakaal pehme ja kõva jõu vahel julgeoleku tagamises, lisas ta.

NATO saatis Krimmi annekteerimisega seoses Balti riikide õhuturbe tõhustamiseks Leetu täiendavalt kuus USA hävitajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles