Visa ja Mastercardi Vene SMP panga blokaad kestis vaid kaks päeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedest alates polnud Vene Mastercardi ja Visa omanikel võimalust ei SMP ega Rossija pangast kaardiga raha välja võtta. Nüüd on SMP panga puhul teenus taastatud.
Reedest alates polnud Vene Mastercardi ja Visa omanikel võimalust ei SMP ega Rossija pangast kaardiga raha välja võtta. Nüüd on SMP panga puhul teenus taastatud. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelised maksesüsteemid Visa ja Mastercard teenindavad alates täna hommikust taas Venemaa SMP panga kliente, ütles pank pressiteates.

SMP pank, mida kontrollivad Vene presidendi Vladimir Putini lähikonda kuuluvad Arkadi ja Boriss Rotenberg, ütles üleeile, et Visa ja Mastercard blokeerisid tehingud selle panga väljastatud pangakaartidega.

«Mastercardi kaardid töötavad taas ja Visa kaartide tehingud taastuvad mõne tunni pärast. Seega on maksesüsteemid tunnistanud eksimust SMP panga suhtes, mille kaardid blokeeriti pärast seda, kui USA kehtestas sanktsioonid  panga suurosanikele,» ütles SMP avalduses.

Visa ja Mastercard peatasid tehingud SMP pangakaartidega reede hommikul ette teatamata, ütles pank, kuid lisas, et kliendid said endiselt võtta raha välja SMP pangakontorite automaatidest.

Pank kinnitas, et temal ei ole USA territooriumil varasid.

Vennad Rotenbergid kuuluvad isikute hulka, kelle suhtes USA otsustas neljapäeval rakendada sanktsioone.

«Meil on hea meel, et kaks suurimat rahvusvahelist maksesüsteemi on meie vastuväited kuulda võtnud ja ebaseadusliku blokeerimisotsuse ära muutnud,» ütles panga president ja tegevjuht Dmitri Kalantõrski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles