Pildid: USA Washingtoni osariigi maalihetes hukkus vähemalt kaheksa inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA loodeosas Washingtoni osariigis leidsid aset maalihked, mille tagajärjel hukkus vähemalt kaheksa inimest ning kümmekond sai vigastada.

Kannatanute seas on ka pooleaastane lapse, edastab Reuters.

Kohalike ametnike kinnitusel on kümmekond inimest on endiselt kadunud, vahendas AP.  Snohomishi maakonna šerifi büroo esindaja Rob Palmer kinnitas, et eile hilisõhtul leiti veel neli surnukeha. Varem oli teatatud ühe ohvri leidmisest. Nii kerkis maalihke ohvrite koguarv kaheksani.

Oso piirkonnas lõhkus maalihe mitmeid ehitisi. Päästetöötajate sõnul jäid inimesed kokku vajunud ehitistesse lõksu. Sinna jäänuid püütakse leida soojuskiirguskaamerate abil.

«Maalihked leidsid aset laial alal. Maalihke oht on seal ikka üsna kõrge. Päästetöötajad seavad oma elu ohtu, et ellujäänuid leida,» sõnas ühe sündmuspaika saadetud päästekommando juht Travis Hots.

Võimude sõnul tekkisid maalihked kuu aega kestnud paduvihmade tõttu.

«Järsku ilmus ei tea kust umbes kaheksa meetrine mudavall,» sõnas kohalik elanik Robin Youngblood väljaandele Seattle Times.

Maalihe takistab veevoolu  Stillaguamishi jões ning vesi on hakanud kogunema. Piirkonna elanikke on hakatud evakueerima üleujutusohu tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles