Taiwani politsei kasutas meeleavaldajate vastu veekahureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajate ja politseinike vastasseis Taipeis.
Meeleavaldajate ja politseinike vastasseis Taipeis. Foto: SCANPIX

Taiwani märulipolitsei kasutas täna veekahureid, et ajada laiali sajad meeleavaldajad, kes olid hõivanud valitsuse peakorteri.

Taipei politsei ütles, et ööl vastu esmaspäeva saadeti valitsuskvartalisse ühtekokku tuhat korravalvurit. Kokkupõrgetes sai viga vähemalt 110 inimest, neist 52 politseinikud, ning 61 protestijat võeti vahi alla, teatas peaminister Jiang Yi-huah.

Meeleavaldajad lammutasid valitsushoonet ümbritsevaid barrikaade ning kasutasid redeleid, et tungida teisel korrusel asuvatesse tööruumidesse.

Politseinikud püüdsid meeleavaldajaid minema ajada, kui see esialgu ei õnnestunud, saadeti kohale kaks veekahuritega sõidukit. Politsei sai olukorra lõpuks oma kontrolli alla ja ajas meeleavaldajad valitsuse peakorterist välja.

Eelmisel teisipäeval tungisid meeleavaldajad parlamendihoonesse.

Demonstrandid protesteerivad kaubanduskokkuleppe vastu, mis avaks Hiina ja Taiwani vahel teenusteturu. President Ma Ying-jeou toetab lepet.

Oponentide sõnul kahjustab see leping Taiwani majandust ning muudab avatuks Hiina poliitilisele survele.

Taiwan lõi kommunistlikust Hiinast lahku pärast 1949. aasta kodusõda. Kontaktid taastusid 1990. aastatel poolametlike organisatsioonide kaudu. Suhted hakkasid märgatavalt paranema 2008. aastal, kui Taiwanis tuli võimule Ma Pekingi-sõbralik valitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles