Ukraina rahvasaadik: Odessas võib korduda n-ö Krimmi stsenaarium

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed kutsusid Ukraina tagandatud riigipead Viktor Janukovõtšit appi Odessas 23. märtsil toimunud meeleavaldusel.
Venemeelsed kutsusid Ukraina tagandatud riigipead Viktor Janukovõtšit appi Odessas 23. märtsil toimunud meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Odessa oblasti ülemnõukogu saadiku Aleksei Gontšarenko sõnul kavatsevad Venemaa julgeolekuteenistuse (FSB) liikmed realiseerida n-ö Krimmi stsenaariumi ka Odessas.

Gontšarenko andmetel on viimastel nädalatel Transnistriasse toimetatud vähemalt 700 Vene luurepeavalitsuse (GRU) eriüksuslast. Lisaks on sinna saadetud hulganisti FSB kaastöölisi.

«FSB töötajad tungivad üle piiri ja tegutsevad Odessa oblasti territooriumil,» kirjutas ta oma blogis ajalehes Ukrainska Pravda.

Gontšarenko viitab seejuures isiklikele allikatele. Tema väitel võib Odessas korduda stsenaarium, kus «viisakad rohelised mehikesed hakkavad kaitsma venekeelset elanikkonda».

Poliitik pöördus Ukraina jõustruktuuride poole palvega tugevdada oluliste objektide, nagu Odessa lennujaam, kaubasadam ja oblasti ülemnõukogu hoone, kaitset. «Hädavajalik on Transnistria-Ukraina piiri maksimaalne tugevdamine,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles