Briti väljaanne: Malaysia Airlines Boeing 777-200 kukutati meelega India ookeanisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti väljaanne: Malysia Airlines Boeing 777-200 kukutati meelega India ookeanisse
Briti väljaanne: Malysia Airlines Boeing 777-200 kukutati meelega India ookeanisse Foto: SCANPIX

Briti väljaanne Daily Telegraph edastas, et on üsna tõenäoline, et Malaysia Airlines lennuk Boeing 777- 200 kukutati meelega India ookeanisse.

Lennuki kadumise uurijate sõnul võib musta kasti signaal varsti lakata ning siis ei pruugita hukkumispaika enam üldse leida ning kokpitis aset leidnu kohta infot saada.

Lend MH 370 kukkus India ookeanisse põhjustel, mille kohta seni andmed puuduvad.

Välja on käidud ka teooria tulekahju kohta, mis võis alguse saada lühisest.

Uurijate seas on hakanud kinnituma seisukoht, et Boeing 777-200 kukkus ookeani ning tegemist ei ole õnnetusega.

Anonüümseks jääda soovinud allikad sõnasid, et uuringust ei jäeta välja ka pilootide võimalikku enesetappu.

«Kõik viitab sellele, et lennuk kukutati tahtlikult India ookeanisse. Kaptenil ja kaaspiloodil olid selleks kõik oskused ja võimalused. Samas ei ole nende motiivid teada,» lausus allikas.

Asjatundjate sõnul viitab lennuki jälgedeta kadumine sellele, et kokpitis olnud isikud tegutsesid rahulikult, ratsionaalselt ja sihikindlalt.

Pilootide tausta uuritakse, kuid seni ei ole nende seotust mõne terroristliku organisatsiooni või grupeeringuga leitud. Mitte ükski grupeering ei ole ka teatanud, et nemad on lennuki kadumise taga.

Malaisia peaminister Najib Razak teatas eile pressikonverentsil, et lennuk kukkus India ookeanisse ning ellujäänuid ei ole.  Sellele viitavad Briti satelliidiandmed.

Malaysia Airlines lennuk 239 inimesega pardal kadus 8. märtsil olles teel Kuala Lumpurist Pekingissse. Lennukit otsivad 26 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles