Malaisia peaminister: nüüd on esmatähtsaks lennukirusude leidmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malaisia peaminister Najib Razak rääkis täna parlamendi ees, et prioriteediks on Malaysia Airlinesi lennukirusude leidmine, sest siis saab uurida välja õnnetuse põhjuse.

Enne seda ei taha võimud ametlikku avaldust teha, lisas ta. «Kõik jõupingutused keskenduvad nüüd kindlale alale India ookeani lõunaosas.»

Valitsusjuht kinnitas, et lennukis viibinud inimeste kohta teavet ootavate lähedaste ja avalikkuse eest teavet ei varjata. «Olen öelnud mitu korda, et siin läheb vaja mõistmist, sest tegemist on raske missiooniga väga keerukas piirkonnas ning et juhtunu on ainulaadne terves lennundusajaloos.»

Razak jutustas, et täna helistas talle taas Austraalia peaminister Tony Abbott ja kinnitas, et Austraalia jätkab Malaisia toetamist ja aitamist seni, kuni saab selgeks, et mis siis ikkagi lennuga MH370 juhtus.

Malaysia Airlinesi reisilennuk Boeing 777-200, mis oli teel Kuala Lumpurist Pekingisse, jäi kadunuks 8. märtsil. Lennukis oli kokku 239 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles