Rogozin võrdles Tõmošenkot vana kärbseseenega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri asetäitja Dmitri Rogozin kommenteeris Twitteri vahendusel Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko ja julgeolekunõukogu sekretäri endise asetäitja Nestor Šufritši telefonivestlust, mis eile lekkis internetti.

«Vana roheline kärbseseen püüab noortest kärbseseentest mitte maha jääda,» ütles Rogozin ja avaldas samas imestust, et kust küll «kogu see mäda» on Ukraina pinnale tulnud.

Tõmošenko kutsus telefonivestluses üles «tapma venelasi koos nende juhtidega».

Krimmi sündmustes pettunud ekspeaminister avaldas valmisolekut haarata ise automaadi järele.
Oma sõnul on tal kahju, et ei saa ise praegu Krimmis olla, küll «ma siis alles näitaks neile Krimmi».

Šufritš nõustus kaaskõnelejaga, kuid nentis, et «jõu osas polnud meil potentsiaali».

Tõmošenko ähvardas kasutada oma sidemeid selleks, et Venemaast ei jääks alles ühtegi «põletatud põldu». Ukrainas elavad kaheksa miljoni venelast ehk «kuradi tibla» tuleks endise valitsusjuhi arvates tuumarelva abiga maha lasta.

Tõmošenko säutsus hiljem Twitteris, et taoline telefonivestlus tal tõepoolest oli, kuid tema sõnu venelaste kohta Ukrainas on muudetud.

«Tegelikult ütlesin ma, et venelased Ukrainas – need on ukrainlased,» väitis ta ja edastas samas tervitusi Vene föderaalsele julgeolekuteenistusele (FSB).

Venemaa juurdluskomitee on taolise vestluse lindistusest teadlik, kinnitas ameti esindaja Life Newsile. Võimalik, et lähiajal algatatakse kriminaalasi ekstremismi puudutava paragrahvi alusel.

Elavat vastukaja ja laialdast tähelepanu pälvinud kõne toimus 18. märtsil kell 23.17 Ukraina aja järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles