Siseministeeriumi ja Paremsektori versioonid Muzõtško surmast ei lange kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremsektori üks juhtfiguure Oleksandr Muzõtško.
Paremsektori üks juhtfiguure Oleksandr Muzõtško. Foto: SCANPIX

Loode-Ukraina Rivne oblasti Paremsektori aktivistide väitel tapsid nende ühe juhtfiguuri Oleksandr Muzõtško (Saško Bilõi) eriüksuse Sokol võitlejad, tehes seda plaanipäraselt.

Äärmuslased süüdistavad veretöös siseministri kt Arsen Avakovi, vahendas UNIAN.
«Saškot ei kutsutud kordagi miilitsasse. See oli lihtsalt tapmine, mille viis täide eriüksus Sokol,» rääkis oblasti Paremsektori liige Oleksandr Pantjuhhov.

Tema sõnul oli Muzõtško lõõgastunud oma vanemate maja lähistel asuvas kohvikus, mida ta külastas päris tihti. «Ootamatult avasid aga ukse eriüksuslased ja hakkasid tulistama. Saškot tulistati jalgadesse. Ta püüdis põgeneda, kuid seejärel tulistati talle uksel kaks lasku südamesse.»

Rivne oblasti Paremsektori juhi Roman Kovali kinnitusel hakati Muzõtško tapmist kavandama kohe pärast seda, kui erakonna liikmed võtsid jaanuaris rünnaku abiga oma kontrolli alla oblasti administratsiooni hoone.

Kaitseministri esimene asetäitja Volodõmõr Jevdokimov selgitas, et Muzõtško oli tagaotsitav ja ta sa surmavalt haavata erioperatsiooni käigus.

Siseministeeriumi andmetel võeti kohvikuis kinni Paremäärmuslaste ühe juhtfiguuri ihukaitsjad, kes olid varustatud Kalašnikovi automaatidega ja Makarovi püstolitega. Mees ise aga püüdis põgeneda, avades tule miilitsatöötajate pihta. Tulevahetuses sai üks eriüksuslastest haavata.

Jevdokimovi sõnul võeti sündmuskohal kinni kolm kuritegelikku gruppi kuulunud meest, kellele oletatavasti esitatakse süüdistus banditismis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles