Ukraina vabatahtlikud asusid Venemaa propagandale vastulööki andma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina vabatahtlikud asusid Venemaa propagandale vastulööki andma
Ukraina vabatahtlikud asusid Venemaa propagandale vastulööki andma Foto: SCANPIX

Ukrainas on sajad vabatahtlikud asunud andma vastulööki Venemaa propagandamasinale.

Vabatahtlikud on loonud lehekülgi, mis edastavad Krimmi kriisist Ukraina nägemuse.

Üks neist lehekülgedest on stopfake.org, mis annab edasi Krimmi sündmusi mitte peavoolumeedia vaatenurgast. See lehekülg on nii vene kui inglise keeles ning see on suunatud nii ukrainlastele, venelastele kui ka rahvusvahelisele üldsusele.

«Enamik meie lehekülje külastajatest on pärit Venemaalt. Meie eesmärk on takistada valeinfo levikut ning samas enda edasi tegelikkusele vastavat informatsiooni. Infosõda võib kesta aastaid ja meie eesmärgiks on näidata olukorda nii nagu see tegelikult on,» teatas lehekülje koordinaator Jehven Fedtšenko.

Teine lehekülg on Ukraine Crisis Media Center, mille vabatahtlikud tegid Krimmi kriisi puudutavate pressikonverentside kajastamiseks.

«Meile ei maksta töö eest sentigi. Me oleme Ukraina patrioodid ja teame, mis on meie kohus – võidelda Venemaa hiiglasliku propagandamasina vastu,» lausus vabatahtlik Serhi Maljartšjuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles